vineri, 16 mai 2014

Un mic răsfăț – rețeta de vineri - clătite delicioase

     E aproape vară și m-am cam săturat să mănânc „prăjiturile” cu aromă de plastic de la celebrele cofetării și patiserii din oraș. Dar, totuși... timpul nu este prietenul meu, având în vedere că sesiunea se apropie cu pași repezi.
     Ei, bine... ce să preparăm astăzi bun și rapid??? Banalele clătite, dar într-un mod puțin diferit:

     Ingrediente necesare:

400 de grame de făină – preț aproximativ -3,5 lei/ kilogramul
800 militri de lapte – preț aproximativ -3,4 lei litrul
2 ouă – preț aproximativ -1 leu
2 plicuri de zahăr vanilat – preț aproximativ -1 leu
1 cubuleț de unt topit (opțional) – preț aproximativ -5 lei /250 grame
Coajă rasă de portocală sau lămâie (dacă vă place)
100 de grame de ulei – preț aproximativ -7 lei/litru
1 cutie de finetti – preț aproximativ -7 lei
3-4 banane – preț aproximativ -4 lei
500 de grame de înghețată (eu o prefer pe cea de vanilie cu căpșuni sau cu caramel) – preț aproximativ -7 lei
200 de grame de căpșuni – preț aproximativ -2 lei

     Pentru început, vom pune făina într-un bol încăpător împreună cu cu cele două plicuri de zahăr vanilat. Vom adăuga cele două ouă în compoziție urmate de 200 de mililitri de lapte și vom începe să amestecăm cu mixerul. În timp ce amestecăm, continuăm să turnăm în bol restul laptelui, untul topit și coaja rasă. Vom adăuga și puțin ulei de floarea soarelui (50 de grame) în compoziție pentru a preveni lipirea clătitelor de tigaie. Este posibil să fie nevoie de ajustări în funcție de aragaz și de tigaie, astfel că după ce vom încinge bine tigaia în care am adăugat câteva picături de ulei, vom turna în ea aproximativ jumătate de polonic din amestec. Vom aștepta aproximativ 1 minut după care vom întoarce clătita pe partea cealaltă. După alte aproximativ 40 de secunde, clătita ar trebui să fie gata. În funcție de cât de pufoasă sau uscată a ieșit aceasta, putem ajusta preparatul prin adăugarea unor cantități suplimentare de lapte, ulei sau făină. Vom adăuga alte câteva picături de ulei în tigaie și vom relua procesul de la prima clătită. După ultimele ajustări, clătitele ar trebui să iasă exact pe gustul nostru. Din compoziție ar trebui să iasă minim 20 de clătite.
     Acum începe partea distractivă: umplerea și decorul clătitelor. Vom întinde uniform pe fiecare clătită aproximativ o linguriță de fineti după care o vom rula sau o vom împături (în funcție de preferințe). După ce am finalizat această etapă, vom așeza pe farfurii câte 2-3 clătite umplute cu finetti peste care vom adăuga feliuțe de banană cu grosimea de (4-5 milimetri). Peste feliuțele de banană vom adăuga înghețată, feliuțe de căpșuni și încă puțin fineti (sau topping de ciocolată). Ar trebui să iasă ceva cam... ca în poza mea. Desigur, puteți să vă puneți imaginația la încercare și să creați noi decoruri (Dacă faceți asta, aștept postări cu fotografiile voastre originale! :D)

     Vă garantez că această combinație este una răcoritoare și delicioasă!

Pentru că... fetele se relaxează cu stil!
Vă aștept și pe facebook!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu