sâmbătă, 24 mai 2014

Rețeta de vineri cu întârziere și cu scuzele aferente - Rulouri cu ciuperci

   Bună, fetelor! Îmi cer scuze pentru publicarea întârziată a acestui articol! Am început sesiunea și… timpul nu este cel mai bun prieten al meu. În acest context am ales să vă prezint orețetă, pe cât de gustoasă, pe atât de rapidă: “Rulouri de pui cu ciuperci”.

   Ingrediente necesare:

Un piept de pui – preț aproximativ - 18 lei
300 grame ciuperci champignon – preț aproximativ – 3 lei
10 felii de bacon sau prosciutto – preț aproximativ 5 lei
o ceapă verde – preț aproximativ – 50 bani
un cub de unt – preț aproximativ – preț aproximativ 5 lei/ 250 grame
o legătură de pătrunjel – preț aproximativ 1 leu

   Pentru început, vom tăia pieptul de pui în feliuțe cât mai subțiri, având grijă să nu le rupem. 

  Vom toca ceapa și ciupercile mărunt (pot fi folosite și cozile rămase de la rețeta de ciuperci umplute prezentată în urmă cu o lună), după care le vom prăji în unt încins. În timp ce acestea se prăjesc, vom adăuga și puțină sare (în această etapă putem adăuga și alte condimente: piper, busuioc, etc.), iar la final, când vor fi suficient rumenite, vom adăuga pătrunjel tocat și vom opri focul.

   Peste feliuțele de piept de pui pe care le-am pregătit în prima etapă, vom adăuga 1-2 linguri din ciupercile preparate, după care le vom rula. 

   Peste ruloul de pui vom înfășura o felie de bacon sau prosciutto și vom folosi scobitori pentru a ne asigura că nu se poate desface în tigaie. 

   În ultima etapă, vom prăji rulourile în ulei încins până capătă o culoare roșiatică, iar apoi le vom scoate într-o sită pentru a scurge excesul de ulei. După ce le vom lăsa la scurs 2-3 minute, le vom scoate scobitorile și le vom servi simple sau cu garnitură.

   Prepararea acestei rețete durează aproximativ 30 de minute.


Vă aștept și pe facebook!
Pentru că... fetele se relaxeaza cu stil!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu