vineri, 30 mai 2014

Hey! Hey!
         
   V-am promis cele două rețete pe care le-a folosit iubitul meu pentru a-mi pregăti cina romantică, așa că m-am ținut de cuvânt și astăzi vă voi prezenta modul de preparare al pieptului de pui cu crustă de alune și al prăjiturii cu ciocolată, căpșuni și frișcă.



Ingrediente necesare pentru puiul în crustă de alune:

Un piept de pui – preț aproximativ 15-18 lei
-         Un ardei kapia – preț aproximativ 1 leu
-         Sare
-         Piper
-         Scobitori
-         Foi de dafin
-         4 căței de usturoi
-         100 grame – unt – preț aproximativ 5-8 lei/250 grame
-         Hârtie de copt – preț aproximativ 3-6 lei
-         Vin alb – preț aproximativ 5-30 lei (prietenul meu a ales unul de 12 lei)
-         200 grame cașcaval – preț aproximativ 4-5 lei
-         100 grame alune de pădure – preț aproximativ 3-5 lei

Rețeta de pui în crustă de alune este simplă și gustoasă.

   În prima fază vom așeza puiul pe un tocător cu partea tăiată de pe os în sus. Îl vom cresta cu un cuțit ascuțit pe lungime, iar în crestături vom introduce fâșiuțe de ardei kapia. Ulteorior, vom închide crestăturile și le vom prinde cu scobitori. Vom întoarce, ulterior pieptul de pui pe cealaltă parte și îl vom cresta de mai multe ori, de data aceasta pe lățime. Urmează să condimentăm puiul cu sare, piper și alte condimente, după gust.

Crestături cu ardei kapia

Crestături închise cu scobitori

   Într-o tavă, vom pune o hârtie de copt peste care vom așeza bucățile de piept de pui. Printre acestea, vom pune fâșiuțele rămase de la ardeiul kapia, 3-4 căței de usturoi tăiați în bucățele mai mici, piper boabe și 1-2 foi de dafin. Peste bucățile de piept de pui vom așeza cubulețe de unt de aproximativ 10-20 de grame și înainte să îl introducem la cuptor, vom turna în tavă aproximativ 200 de mililitri de vin alb.

Înainte de coacere

   Puiul se va fierbe în fază inițială în sosul de vin cu mirodenii, iar după 10-15 minute, după ce vinul se va evapora, va începe să se coacă, și va căpăta o culoare aurie. Când vom considera că puiul s-a copt, vom scoate tava din cuptor și vom pune feliuțe foarte fine de cașcaval peste bucățile de carne, după care vom introuce din nou tava în cuptor pestru 1-2 minute. În acest timp, vom mărunți alunele de pădure cu ajutorul robotului de bucătărie.După ce au trecut cele două minute, vom scoate tava din cuptor și vom presăra alunele mărunțite peste cașcavalul topit. Înainte de a le servi pe farfurie, nu vom uita să scoatem scobitorile pe care le-am folosit să închidem crestăturile.

Pui - final

   Cam asta e tot. Sigur... o salată de orice fel este mereu bine-venită lângă o friptură. Iubitul meu a ales o combinație simplă de roșii cu brânză, dar există un număr aproape nelimitat de salate care se potrivesc cu gustul deosebit al acestui preparat.

Ingrediente necesare pentru prăjitura cu ciocolată, căpșuni și frișcă:

-          180 grame ciocolată cu lapte – preț aproximativ 2-3 lei
-          140 grame biscuiți dulci măcinați – preț aproximativ – 1 leu
-          400 mililitri frișcă lichidă – preț aproximativ 5 lei
-          50 mililitri lapte – preț aproximativ 3,5 lei/litru
-          400 grame căpșuni – preț aproximativ 5 lei/kg
-          1 plic de gelatină transparentă

   Vom începe prin a topi ciocolata împreună cu 50 de mililitri de frișcă și 50 de mililitri de lapte. După ce compoziția se omogenizează, vom adăuga biscuiții măcinați și vom amesteca bine până obținem o compoziție asemănătoare cu o cocă.
   Într-o tavă vom așeza o hârtie de copt, iar peste aceasta vom întinde foarte bine compoziția obținută anterior, cu ajutorul unei linguri, sau chiar cu mâna. Stratul trebuie să fie subțire (3-4 milimetri). Vom introduce tava în congelator pentru că blatul de ciocolată este gustos rece.
   În etapa a doua, vom hidrata gelatina cu 2-3 linguri de lapte și vom bate 350 de mililitri de frișcă împreună cu 2 lingurițe de zahăr pudră cu ajutorul unui mixer. Când frișca devine spumoasă, vom adăuga peste ea gelatina și vom continua să amestecăm cu mixerul încă puțin.
   În a 3-a etapă, vom scoate blatul de ciocolată de la congelator și vom adăuga feliuțe de căpșuni peste acesta, după care le vom acoperi cu frișcă. Prăjitura va avea nevoie să mai stea aproximativ 30 de minute la frigider și este numai bună de mâncat. 


Sper să vă placă și vouă! Eu am fost încântată de gustul deosebit, dar și de modul de prezentare!
Vă aștept și pe facebook!
Pentru că fetele se relaxează cu stil!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu