Hey! Hey!
V-am promis cele două
rețete pe care le-a folosit iubitul meu pentru a-mi pregăti cina romantică, așa
că m-am ținut de cuvânt și astăzi vă voi prezenta modul de preparare al
pieptului de pui cu crustă de alune și al prăjiturii cu ciocolată, căpșuni și
frișcă.
Ingrediente necesare pentru puiul în crustă de alune:
Un
piept de pui – preț aproximativ 15-18 lei
- Un
ardei kapia – preț aproximativ 1 leu
- Sare
- Piper
- Scobitori
- Foi
de dafin
- 4
căței de usturoi
- 100
grame – unt – preț aproximativ 5-8 lei/250 grame
- Hârtie
de copt – preț aproximativ 3-6 lei
- Vin
alb – preț aproximativ 5-30 lei (prietenul meu a ales unul de 12 lei)
- 200
grame cașcaval – preț aproximativ 4-5 lei
- 100
grame alune de pădure – preț aproximativ 3-5 lei
Rețeta de pui în crustă de alune este simplă și gustoasă.
În prima fază vom așeza puiul pe un
tocător cu partea tăiată de pe os în sus. Îl vom cresta cu un cuțit ascuțit pe
lungime, iar în crestături vom introduce fâșiuțe de ardei kapia. Ulteorior, vom
închide crestăturile și le vom prinde cu scobitori. Vom întoarce, ulterior
pieptul de pui pe cealaltă parte și îl vom cresta de mai multe ori, de data aceasta
pe lățime. Urmează să condimentăm puiul cu sare, piper și alte condimente, după
gust.
Crestături cu ardei kapia
Crestături închise cu scobitori
Într-o tavă, vom pune o hârtie de
copt peste care vom așeza bucățile de piept de pui. Printre acestea, vom pune
fâșiuțele rămase de la ardeiul kapia, 3-4 căței de usturoi tăiați în bucățele
mai mici, piper boabe și 1-2 foi de dafin. Peste bucățile de piept de pui vom
așeza cubulețe de unt de aproximativ 10-20 de grame și înainte să îl introducem
la cuptor, vom turna în tavă aproximativ 200 de mililitri de vin alb.
Înainte de coacere
Puiul se va fierbe în fază inițială
în sosul de vin cu mirodenii, iar după 10-15 minute, după ce vinul se va
evapora, va începe să se coacă, și va căpăta o culoare aurie. Când vom
considera că puiul s-a copt, vom scoate tava din cuptor și vom pune feliuțe
foarte fine de cașcaval peste bucățile de carne, după care vom introuce din nou
tava în cuptor pestru 1-2 minute. În acest timp, vom mărunți alunele de pădure
cu ajutorul robotului de bucătărie.După ce au trecut cele două minute, vom
scoate tava din cuptor și vom presăra alunele mărunțite peste cașcavalul topit.
Înainte de a le servi pe farfurie, nu vom uita să scoatem scobitorile pe care
le-am folosit să închidem crestăturile.
Pui - final
Cam asta e tot. Sigur... o salată de
orice fel este mereu bine-venită lângă o friptură. Iubitul meu a ales o
combinație simplă de roșii cu brânză, dar există un număr aproape nelimitat de
salate care se potrivesc cu gustul deosebit al acestui preparat.
Ingrediente
necesare pentru prăjitura cu ciocolată, căpșuni și frișcă:
-
180
grame ciocolată cu lapte – preț aproximativ 2-3 lei
-
140
grame biscuiți dulci măcinați – preț aproximativ – 1 leu
-
400
mililitri frișcă lichidă – preț aproximativ 5 lei
-
50
mililitri lapte – preț aproximativ 3,5 lei/litru
-
400
grame căpșuni – preț aproximativ 5 lei/kg
-
1
plic de gelatină transparentă
Vom
începe prin a topi ciocolata împreună cu 50 de mililitri de frișcă și 50 de
mililitri de lapte. După ce compoziția se omogenizează, vom adăuga biscuiții
măcinați și vom amesteca bine până obținem o compoziție asemănătoare cu o cocă.
Într-o
tavă vom așeza o hârtie de copt, iar peste aceasta vom întinde foarte bine
compoziția obținută anterior, cu ajutorul unei linguri, sau chiar cu mâna.
Stratul trebuie să fie subțire (3-4 milimetri). Vom introduce tava în
congelator pentru că blatul de ciocolată este gustos rece.
În
etapa a doua, vom hidrata gelatina cu 2-3 linguri de lapte și vom bate 350 de
mililitri de frișcă împreună cu 2 lingurițe de zahăr pudră cu ajutorul unui
mixer. Când frișca devine spumoasă, vom adăuga peste ea gelatina și vom
continua să amestecăm cu mixerul încă puțin.
În
a 3-a etapă, vom scoate blatul de ciocolată de la congelator și vom adăuga
feliuțe de căpșuni peste acesta, după care le vom acoperi cu frișcă. Prăjitura
va avea nevoie să mai stea aproximativ 30 de minute la frigider și este numai
bună de mâncat.
Sper
să vă placă și vouă! Eu am fost încântată de gustul deosebit, dar și de modul
de prezentare!
Vă aștept și pe facebook!
Pentru că fetele se relaxează cu stil!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu